Ο Ψυχίατρος....ΜΕΡΟΣ 1τοΗ Κοκκινομάλλα
Ο Ερρίκος Χατζηρούφας, είχε κλεισμένο στις 14:00 ακριβώς, ένα νέο ραντεβού. Μια κάποια κοπελιά, ονόματι Μελίνα Κυπραίου, είχε  τηλεφωνήσει στο γραφείο του και με ιδιαιτέρως πιεστικό τρόπο είχε αποσπάσει από την Κλαίρη- τη γραμματέα-το μεσημεριανό 45λεπτο που ο Ερρίκος αφιέρωνε στον μεσημεριανό του ύπνο. Έβαλε ένα single malt, έκατσε στην Kings Queen Anne Chesterfields, πολυθρόνα του και έκλεισε για λίγο τα βλέφαρά του. Ώρες, ώρες του πέρναγε από το μυαλό η σκέψη να τα παρατήσει όλα και να εγκατασταθεί στη γενέτειρά του την Καστοριά. Να ψαρεύει κυπρίνους κι αποτσίγαρα στη λίμνη και να αδειάσει το μυαλό του από όλα αυτά τα θηλυκά τα οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο, προσέτρεχαν σε αυτόν κατά δεκάδες, εικοσάδες, μη σου πω πενηντάδες και το κάνω λύσσα! Για να λέμε και του στραβού το δίκιο βέβαια, ο Ερρίκος ήταν πολύ καλοστεκούμενος. Ψηλός, ευθυτενής, με έντονα ανδρικά χαρακτηριστικά και μάτια κατάμαυρα και διαπεραστικά. Άσε που το γραφείο του, βρισκόταν σε μια υπέροχη- όσο πρέπει απομεμακρυσμένη από το εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς- μονοκατοικία, προσθέτοντας στο προφίλ του κύρος και αίγλη. Δεν ήταν λοιπόν να απορεί κανείς που η κάθε πικραμένη επέλεγε αυτόν για προσωπικό της εξομολογητή.
Με τα πολλά και με τα λίγα, με τούτα και με κείνα ο Χατζηρούφας είχε αποκτήσει τη φήμη του ειδικού ψυχολόγου- γκομενολόγου και το όνειρό του να αναλαμβάνει ψυχοπαθείς με δίπλωμα και πατέντα, κατά πάσα πιθανότητα, θα παρέμενε ένα απλό απωθημένο...Και τι δε θα δινε ο ζουρλογιατρός για να κουράρει κάποιον που νομίζει ότι είναι ηλεκτρική σκούπα και σούρνεται στα πατώματα ή μια κορασίδα που κρύβεται σε σκουπιδοτενεκέδες προκειμένου να αποφύγει την επικείμενη επίθεση υπαίθριων- χερσαίων χταποδιών.
Προς το παρόν εντούτοις, πιο πιθανό ήταν να φιστικωθεί με νεαρό πολίστα η νεόκοπη, φουσκωμένη σαν σαμπρέλα και πάνω απ’ όλα ανελέητα γλωσσοκοπάνα πεθερά του, παρά να βρει αυτός περιστατικό που να τραβήξει το ενδιαφέρον του...
Τον βαθύ, στενάχωρο συλλογισμό του διέκοψε η Κλαίρη, η οποία άνοιξε με διακριτικότητα την πόρτα και τον ενημέρωσε για την άφιξη της ασθενούς.
-   Εντάξει Κλαίρη. Πέρασε την κυρία μέσα, απάντησε κουρασμένα, συνοδεύοντας τη φράση του με έναν βαθύ αναστεναγμό.
 Η Μελίνα Κυπραίου εισήλθε στο γραφείο με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Και πώς να μην εισέλθει δηλαδή; Πανύψηλη, 1.70φεύγα- 1.80 παρά. Φυσική κοκκινομάλλα με πράσινα μάτια και κορμί θανατηφόρο. Ο τυφώνας Μελίνα θα πρέπει να είχε αφήσει πληθώρα ανδρικών θυμάτων στο πέρασμά του. Ο Ερρίκος προσπάθησε να καμουφλάρει τον αιφνιδιασμό του πίσω από ένα μουσαντένιο βήξιμο. Ήλεγξε την παρόρμησή του και απέφυγε να γουρλώσει τα μάτια. Δε θα ήταν καθόλου κολακευτικό να δώσει την εντύπωση υπερλίγουρα και να εκθέσει τη φήμη, που με τόσο κόπο είχε χτίσει.
 Η τριαντάχρονη κοπέλα συστήθηκε και κάθισε στην πολυθρόνα που βρισκόταν απέναντι από το γραφείο του. Κατά τη συνηθισμένη του πρακτική πήρε ένα σύντομο βιογραφικό.  Η Μελίνα ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, εργαζόταν ως αρχισυντάκτρια σε γυναικείο περιοδικό μόδας (με ένα διόλου ευκαταφρόνητο μισθό όπως φρόντισε να τονίσει, δίχως να ερωτηθεί). Διέμενε σε ένα νοικιασμένο ρετιρέ στο Λυκαβηττό και ήταν κόρη ανύμφευτος! Ο Ερρίκος διέκρινε μια υποφώσκουσα πικρία για αυτή της την ιδιότητά. Με πιο απλά λόγια, όταν τη ρώτησε για την οικογενειακή της κατάσταση, εκείνη γύρισε- ασυναίσθητα- αλλού το βλέμμα και απάντησε δήθεν αδιάφορα. Κλασσική περίπτωση προσποίησης.
        - Ωραία. Πείτε μου λοιπόν τι σας φέρνει στο γραφείο μου; Τι σας απασχολεί;
   - Πώς να το θέσω, κόμπασε και το ύφος της πρόδιδε ότι είχε έλθει σε πολύ δύσκολη θέση.
   - Κυρία Κυπραίου δε συντρέχει λόγος να άγχεστε. Την μεταξύ μας συνομιλία καλύπτει το ιατρικό απόρρητο. Ο,τιδήποτε πούμε θα μείνει αυστηρά μεταξύ μας.
   - Ακούστε γιατρέ μου, ο λόγος που θέλησα να σας επισκεφθώ αφορά στη σχέση μου με το σύντροφό μου, ξεφούρνισε το «μεγάλο» μυστικό μονορούφι, σα να φοβόταν ότι θ’ αλλάξει γνώμη και θα το πάρει για πάντα μαζί της.
   - Σας ακούω..
   - Τα τελευταία πέντε χρόνια βγαίνω με ένα τραπεζικό υπάλληλο. Ο Βρασίδας κι εγώ γνωριστήκαμε στο Μετρό. Εμένα έσπασε το τακούνι μου κι εκείνος έτυχε να βρίσκεται στην ακριβώς δίπλα θέση και να έχει ένα σωληνάριο κόλλας μαζί του.
Τρομερή σύμπτωση σκέφτηκε ο Ερρίκος. Το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλυ κουβάλαγε ο αθεόφοβος; Και Βρασίδας; Πόσο πιθανό είναι κάποιος με τέτοιο όνομα να είναι τραπεζικός υπάλληλος; Δε θα εκπλαγώ αν τεμαχίζει σπάλες και είναι άσσος στον μπαλτά! Απόδιωξε ένα μειδίαμα που έφθασε στα χείλη του και την ενεθάρρυνε να συνεχίσει την αφήγηση με ένα επιδοκιμαστικό νεύμα του κεφαλιού του.
  - Με τον Βρασίδα συνήψαμε δεσμό (σταμάτησε στιγμιαία)- ας μη γίνομαι γραφική.. Μπαλαμουτιαστήκαμε και βγάλαμε τα μάτια μας από το πρώτο κιόλας ραντεβού, άρχισε να ξεθαρρεύει και συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερη ζέση. Το θέμα μου είναι ότι ο Boiler
  -  Ο ποιός;
  - Α, έχετε δίκιο. Πού να καταλάβετε κι εσείς; Είναι το παρατσούκλι που του έχει βγάλει η κολλητή μου. Από το Βρασί-δας. Βράση- βράζω- boiler! Ο τύπος αυτός λοιπόν ζει ακόμα με την μάνα του. Η μητέρα του είναι μια βρωμόγρια από τις λίγες που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Το χειρότερο δε όλων είναι ότι έχει λίγο απ’ όλα. Γεράματα, ακράτειες, θαμπή όραση, κούτσεμα, απαρχές άνοιας και μη αναστρέψιμη δυσκοιλιότητα. Ο μπούλης ο δικός μου, της έχει παθολογική αδυναμία και αδυνατεί να αποδεχθεί ότι, η «μανούλα», κατά πως τη φωνάζει, δε θα καταφέρει να φθάσει τα χρόνια του Μητσοτάκη.
   - Καταλαβαίνω
    - Όχι γιατρέ μου! Δεν καταλαβαίνετε, τον αποπήρε με τσιριχτή φωνή η κοκκινομάλλα που πλέον δε θύμιζε σε τίποτα την ντροπιάρα κοπελίτσα που είχε αρχικώς εισέλθει στο γραφείο.
   - Εξηγήστε μου λοιπόν
   - Ο Βρασίδας τον έχει τον τρόπο του. Είναι «φορτωμένος», ψιθύρισε συνωμοτικά.
   - Δεν είμαι σίγουρος ότι σας αντιλαμβάνομαι. Τι ακριβώς εννοείτε με τον όρο «φορτωμένος»; Είναι νευρικός; «Φορτώνει» για ψύλλου πήδημα;
   - Μα τι λέτε γιατρέ; Με εμπαίζετε; Ξανατσίριξε για να μην παρεκκλίνει της πεπατημένης.
   -  Καλέ προς Θεού όχι, δεν απέφυγε αυτή τη φορά το γούρλωμα των ματιών ο Ερρίκος.
  - Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχει λεφτά. Έχει χεστεί στο τάλιρο. Κέρδισε ένα λαχείο και μείον τους φόρους, μείον την αποπληρωμή κάποιων δανείων, έχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε ούτε λίγο ούτε πολύ 4.958.000,00  ευρώ στην τράπεζα.
Ο γιατρός συνέχισε να κοιτά σαν χάνος. Μα τους χίλιους ζουρλομανδύες αδυνατούσε να καταλάβει προς τα πού το πήγαινε η κοκκινομάλλα!
  - Και λοιπόν; Που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα; Η περιουσία του Βρασίδος δε θα έπρεπε να κάνει πιο ανέφελη την προσωπική σας ζωή;
  - Αμ εκεί σας θέλω γιατρέ μου! Πείτε μου κι εσείς! Δε θα έπρεπε;
      - Σαφέστατα, σχολίασε ο Ερρίκος. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι πως μπορώ να διευκολύνω, από ψυχιατρικής πλευράς, την κατάσταση ρώτησε και κάτι μέσα του τον προειδοποίησε ότι αυτό που επρόκειτο να ακούσει δε θα ήταν και τόσο ευχάριστο.
  - Αυτό το όρθιο πράμα, ο Βρασίδας, αυτός ο φλώρος που κλαψουρίζει όποτε ανεβάσει πίεση η γριά. Αυτός ο βρωμύλος που φοράει τα ίδια βρακιά για μια βδομάδα ολόκληρη και τα φέρνει σε τέτοια κατάσταση που μετά δεν κάνουν για πλύσιμο αλλά για πέταμα. Αυτός ο γελοίος που βγάζει την πέτσα απ’ το κοτόπουλο μην και πάρει καμμια θερμίδα παραπάνω είναι ντιντής!
  - Αν θέλετε να συνεννοηθούμε κυρία Κυπραίου θα πρέπει να ομιλούμε την ίδια γλώσσα. Τί είναι πάλι ο Ντιντής; Πείτε μου ότι είναι ο Ντορής ο γάιδαρος σε ανθρώπινη έκδοση! Να τ’ ακούσω κι αυτό, παραφέρθηκε ο γιατρός.
  -  Χα,χαχαχαχα. Όχι καλέ! Είναι αδερφάρα
συνεχίζεται....


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής