Όταν τα γομάρια μείνουν άνεργα...
Η Αγγέλα δεν τους είχε αφήσει περιθώρια αντίδρασης. Η εντολή της ήταν σαφής, ρητή και μη αναστρέψιμη: η Χωρα έπρεπε να διαλυθεί. Τα ακριβή της λόγια ήταν «ελ Μπορντελούνχεν πρέπειν γίνειν Φουκουσίμαν». Ο Ράιχενβλαξ, έκρινε περιττή την παρουσία και την παχυλή αμοιβή τριακοσίων ανεπάγγελτων, οπότε οι δυο συγκάτοικοι θα έμεναν άνεργοι... Ποιό το μέλλον και ποιό το ριζικό τους?

  • Ο Φόρεστ ΓΑΠ σκόπευε να κάνει ασφαλιστικά μέτρα-έτσι για τα μάτια του κόσμου-      αλλά ποσώς τον ενδιέφερε αν θα έκλεινε το «μαγαζί» στο Σύνταγμα. Τα CDS του  είχαν εξασφαλίσει τεράστια εισοδήματά μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Αν προσθέσουμε το ρολόι που του κληροδότησε ο παππούς του και το όνομα του πατρός του, η περιουσία του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  αμύθητη! Ο Φόρεστ ήξερε ότι πορευόταν σε λάθος κατεύθυνση.. Έπρεπε να χε ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς του. Το tap dancing (ελληνιστή κλακέτες)- το χορευτικό αυτό είδος που άνθησε στην πατρίδα του την Αμερική-  ήταν ο μεγάλος του έρωτας! Αντί να χορεύει μαζί με τον έλληνα βιρτουόζο κλακετίστα Σεραφείμ Μπουφέ, σε κάποια εναλλακτική σκηνή, είχε ταλαιπωρήσει ανεπανόρθωτα το κορμί και τον ψυχισμό του, συναναστρεφόμενος Παγκαλαίους, Λοβερδαίους και Αννούλες. Τώρα του δινόταν η ευκαιρία να στραφεί σε έναν τομέα στον οποίο είχε έμφυτη κλίση. Η μανούλα θα ήταν περήφανη γι αυτόν. Πάντα τον ενθάρρυνε και τον συμβούλευε να κυνηγάει τα όνειρά του. Θ’ άλλαζε το όνομά του σε GAP Aster ή Georges Kelly, θα προμηθευόταν κι εκείνα τα παπούτσια με το τακούνι που τον έκαναν να φαντάζει ακόμα πιο ψηλός, γυμνασμένος και ευθυτενής και θα χοροπηδούσε μέχρι τελικής πτώσεως!

  • Ο Τόνυ Σαμαράι αντιθέτως ήταν στις μαύρες του. Η προοπτική μεταπήδησης σε ένα άλλο επάγγελμα τον τρομοκρατούσε.. Τα οικονομικά τα οποία και είχε σπουδάσει, δε ήταν το φόρτε του. Άσε που με τη διάλυση της Βουλής θα κατάκλυζαν την αγορά ένα σωρό σπουδαίοι οικονομολόγοι. Ποιόν να πρωτοανταγωνιστεί? Το Σταϊπουτσούρα? Τον Αλογοσκουφάκια? Να ήταν τουλάχιστον καλός Manager… Η ιστορία όμως με την ΠΟΛ.ΑΝ. (που μία που την ίδρυσε, μία που της πήρε ο διάολος τον πατέρα) δεν του επέτρεπε να κάνει όνειρα για μια ανάλογη σταδιοδρομία.. Με τούτα και με κείνα και έχοντας αποκλείσει πολλά ενδεχόμενα ,2 επιλογές έμεναν ανοιχτές. Η πρώτη ήταν να αναλάβει -ως υπεύθυνος πωλήσεων- το κεντρικό κατάστημα ρούχων του φίλου και τέως συμβούλου του Βαρδάρη-Αναγνωστόπουλου. Η δεύτερη, δεδομένης της πείρας του σε συναινέσεις και συμβιβασμούς, να συνεργαστεί ως σύμβουλος γάμου, στη νέα τηλεοπτική εκπομπή της Παρθένας Μεσημέρη «Έτσι που τα κάνες, κάτσε να τα φας». Ο τίτλος της εκπομπής άγγιζε την ψυχή του και τον έκανε να γέρνει προς αυτή την επιλογή. Θα αφιέρωνε τη ζωή του στην προσπάθεια να βοηθήσει ζευγάρια με προβλήματα, να παλέψουν για το δεσμό τους και να αναστήσουν τον -κλινικά νεκρό- έρωτά τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής