ΓΑΠΑΝΙΚΟΣ-Μέρος Πρώτο
O ΓΑΠανικός

Μέρος Πρώτο

Το Queen Μαργαρίτα, ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 10 Οκτωβρίου 2009. Επρόκειτο για ένα πλοίο νέας γενιάς, ένα θαύμα της ναυπηγικής  με πλοιοκτήτρια εταιρεία την ΠΑΣΟΚ Lines. O ΓΑΠανικός είχε ολική χωρητικότητα 132.500 τόνους (ιδανική περίπτωση για τους 2 αντιπλοιάρχους) και δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών.

Το θρυλικό κρουαζιερόπλοιο, με αφετηρία το Καστελόριζο και τελικό προορισμό της Γη της Επαγγελίας, πήρε το όνομά του από τον μοιραίο -Εβραϊκής καταγωγής- καπετάνιο ΓΑΠ. Ο ΓΑΠ, ένας περιορισμένης ευθύνης παίκτης του γνωστού σε όλους μας επιτραπέζιου «Ναυμαχία», κατόρθωσε να παρουσιάσει πλαστό πτυχίο Πλοιάρχου από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου και οδήγησε το «αβύθιστο» πλοίο στον πάτο του ωκεανού.

Πληθώρα μαρτυριών και ντοκουμέντων αναφέρουν οτι ο ΓΑΠ ήταν ένας ανίκανος, βιόλης και μαμακοκώλης (δηλ προσκολλημένος στον κώλο της μάνας του) άνδρας ο οποίος το μόνο πράγμα που γνώριζε από θάλασσα ήταν να ρουφάει μύδια και γυαλιστερές και να ξεπουπουλιάζει γαρίδες.. Το ΓΑΠ πλαισίωναν οι εξίσου ρεμπεσκέδες στεριανοί Κάπταιν Μπένυ Σπάροου και Κάπταιν Πάγκαλουκ.  

Την τραγική 10η Οκτωβρίου, οι τρεις άρχοντες του Queen Μαργαρίτα βρίσκονταν στο πιλοτήριο και προσπαθούσαν ξεφυλλίζοντας διάφορα εγχειρίδια (τα «Μυστικά της Ιστιοπλοΐας», «Διεθνής κανονισμός προς αποφυγή ξεβράσματος σε ξέρα», « Το Βιβλίο των ανέμων») να ξεπατικώσουν τρόπους για να επιτύχουν τον απόπλου!

Συνεχίζεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής