Ο Ταμήλος στο διάσημο Dr. Χατζηρούφα


      Ο Ταμήλος στο διάσημο Ψυχολόγο Dr. Χατζηρούφα
Ο Ερρίκος είχε έναν κάποιο κύριο Ταμήλο απέναντί του. Όταν η Κλαίρη του ανακοίνωσε- λες και ήταν γενική κουμανταδόρισσα και εξέχουσα κανονίστρα ραντεβού- ότι ένα πολύ σημαίνον πρόσωπο θα ερχόταν για συνεδρία, σε καμμία περίπτωση δεν πίστευε ότι θα εμφανιστεί ένας τέτοιος τύπος στο ιατρείο του! Ανέμενε στη χειρότερη ένα υφυπουργό, άντε ένα Golden Boy σε εφεδρεία. Αλλά Ταμήλος; Ποιός ήταν πάλι τούτος ο τύπος και τί ζητούσε απ’ τη ζωή του;
 • Κύριε Χατζηρούφα, το νου σας! Ο κύριος Ταμήλος αυτή την περίοδο, κάνει limit up στο Χρηματιστήριο Πολιτκών Αξιών, είπε η Κλαίρη και μόνο που δεν του κουνούσε δασκαλίστικα το δάχτυλο!
 • Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σου Κλαίρη! Εντούτοις, θα με υποχρέωνες αν μου έδινες μερικές πληροφορίες για τον άγνωστο Χ- κύριο Ταμήλο,είπε ειρωνικά ο ψυχολόγος.
 • Μα που ζείτε τέλος πάντων; Ας είναι, είπε περιφρονητικά η γραμματέας  και ανέφερε συνοπτικά τα πιο σημαντικά ορόσημα του Ταμηλο-CV.

Και να σου τον, ο «επιφανής» κύριος Ταμήλος ξαπλωμένος φαρδύς- πλατύς στο ανάκλινδρο. Σα να βρισκόταν σπίτι του ένα πράμα. Άπλωσε την αρίδα του και ήταν φανερό ότι φοβέρα καμμιά δεν τον έσκιαζε, συστολή καμμία δεν είχε! Ο Ερρίκος λίγο έλειψε να αισθανθεί σαν μουσαφιραίος στο ίδιο του το γραφείο.

Παρατήρησε τον ασθενή. Η πρώτη εντύπωση που σου έδινε ήταν ότι είχε έφεση στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Η δεύτερη ακριβώς η ίδια! Ο Ταμήλος, είχε ένα προφίλ καταφανώς βουκολικό. Ειδικά εκείνη η μουστάκα παρέπεμπε- στην πιο σικ των περιπτώσεων- σε κρεοπώλη από τη Φαρκαδόνα που χειρίζεται με μαεστρία τον μπαλτά και την μαχαίρα. Ο γιατρός σκέφτηκε ότι θα πρέπει να έχει μεγάλη απήχηση στον αγροτικό πληθυσμό του νομού Τρικάλων και να τον σταύρωσαν όλες οι Τρικαλινές νοικοκυράδες στις περασμένες βουλευτικές εκλογές! Τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά τα πολιτευάμενα φρούτα που του κουβαλιόντουσαν στο ιατρείο, είχε χάσει κι αυτός το μέτρο... Όλο κάτι χαζές σκέψεις του έμπαιναν στο μυαλό. Να, στη συγκεκριμένη περίπτωση αναρωτήθηκε αν, ο μπαρμπα Μιχάλης, για πρωινό αντί καφέ έπινε κάποιο αψέφημα με πλιγούρι και αν αντί για κρουασαν σερβιριζόταν τραχανόπιτες... Η επιτομή σε όλο αυτό, ήταν η αγωνιώδης προσπάθεια του Ταμήλου να απελευθερώσει το δόντι του από κάποιο κομμάτι –θες να ταν στραγάλι, θες να ταν μαρούλι- που είχε σφηνωθεί ανάμεσα στα δόντια του. Αφού δεν είδε χαΐρι με τη γλώσσα, αποφάσισε να μη χολοσκάσει παραπάνω και χρησιμοποίησε το καλοθρεμμένο νύχι του μικρού του δαχτύλου για να το απεγκλωβίσει...

 • Αρχικώς να σας ρωτήσω το λόγο της επισκέψεώς σας στο ιατρείο μου αγαπητέ βουλευτά, αποφάσισε να σφυρίζει την έναρξη ο γιατρός.
 • Ερρίκος σωστά; Στα μέρη μας δε συνηθίζεται ένα τόσο- πως να το θέσω;- θηλυπρεπές όνομα, έλυσε τη σιωπή του ο κύριος Μιχάλης!
 • Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει την αίγλη του «Βρασίδας» ή του «Γιακουμής» αλλά σε καμμία περίπτωση η θηλυπρέπεια κάποιου, δεν υποδηλώνεται από ένα όνομα! απάντησε γουρλώνοντας τα μάτια ο ψυχολόγος και κάνοντας σοβαρές προσπάθειες να μην του δείξει την πόρτα εξόδου, στέλνοντας τον πίσω στο μαντρί!
 • Κυρ Ερρίκε μου, μου φαίνεστε πολύ μάγκας τύπος!! Ωραίο αυτό που είπατε με το υποδηλώνεται!!
 • Σας ευχαριστώ. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αναφέροντας μου ποιο είναι το πρόβλημά σας, ξαναρώτησε ο Ερρίκος έχοντας αποφασίσει να δώσει τόπο στην οργή.
 • Να μερικές φορές στη Βουλή, για άγνωστο λόγο μου ξεφεύγουν κάτι νιιι και λιιιι, με αποτέλεσμα να γίνομαι ο περίγελος των υπολοίπων φλώρων συναδέλφων! Για να καταλάβεις, τοις προάλλες, ένας ΣΥΡΙΖαίος βουτυρομπεμπές με απεκάλεσε «Ταμήλος ο Προβατολόγος» κι ένας άλλος με ρώτησε σκασμένος στα γέλια, αν το σανό το προτιμώ πλακί ή ογκρατέν!
 • Δε θα έπρεπε να σας θορυβούν τέτοιες ανώριμες λεκτικές επιθέσεις κύριε Ταμήλε. 
 • Τί μου τσαμπουνάς ρε Ερρίκο; Το θέμα είναι, για ποιο λόγο επανέρχεται η προφορά, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέβαλα...
 • Η γνώμη μου είναι ότι δε θα έπρεπε να απαρνηθείτε την καταγωγή και τις ρίζες σας.. Εξάλλου με αυτά τα δεδομένα και με αυτά τα προσόντα γίνατε μεγάλος και τρανός, τόνισε ο Χατζηρούφας και μέσα του αναρωτήθηκε πόσες τερατολογίες θα επιστράτευσε ακόμα για να ηρεμήσει ο τσοπάνος!
 • Ναι ορέ ζαγάρ! Αλλά μ’ χαλά την μόστρα η παλιά μ’ προυφουρά! Τί σόι δόκτορας είσ’ αν δεν μπουρείς να βρεις τί τρεχ; ειπε οργισμένος ο Ταμήλος, αποκαλύπτοντας στο λωλογιατρό την αιτία της υποτροπιάζουσας τσελιγκοπροφοράς!
 • Αν κρίνω από το- προ δευτερολέπτων- αξάν σας, μάλλον η σύγχυση και η υπερένταση ευθύνονται για το θεματάκι που έχετε..
 • Χμμμ, μάλλον έχεις δίκιο γιατρέ! Μόλις συνειδητοποίησα ότι κάθε φορά που με αναγκάζουν να συμμετέχω σε μη αμειβόμενες Επιτροπές της Βουλής, η προσφορά μου «ξεσαλώνει»! Έχει τον αμάζευτο! Δε δέχεται καπίστρι!
 • Είδατε;;;
 • Να σαι καλά ορε Χατζηρούφα!! Η λύση είναι να αποφεύγω αυτές τις ριμάδες τις επιτροπές, δήλωσε ενθουσιασμένος ο μπαρμπα Μιχάλης.
 • Δε νομίζω ότι με αντιληφθήκατε κύριε Βουλευτά, εξέφρασε την αντίρρησή του ο Ερρίκος και αναρωτήθηκε τι αμαρτίες πλήρωνε.
 • Πα να φυγω! Έχουμε και δουλειές, είπε ενθουσιασμένος ο μυστακοφόρος και σηκώθηκε γύρισε την πλάτη στο Χατζηρούφα και βγήκε από το γραφείο.
 • Τακτοποιήστε παρακαλώ την αμοιβή σας με τη γραμματέα μου, φώναξε ο Δόκτορας.
 •  Όταν πληρωθώ από τις Επιτροπές, απάντησε χασκογελώντας από το υπερπέραν ο βουκόλος!!

Ο Ερρίκος έμεινε παγωτό. Αυτή η Κλαίρη ευθυνόταν για το όλο φιάσκο! Έτσι του ρχόταν να τη στείλει στην πεθερά του να της κρατά τα ραντεβού με τις μανικιουρίστες, τις μασαζιέρες και τα ζιγκολό!

Υγ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι ΤΥΧΑΙΑ!

Σχόλια

 1. Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Άννα!Σύντομα ο κυριος Κασιδιάρης στο διάσημο Ψυχολόγο Χατζηρούφα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής