ΓΑΠΑΝΙΚΟΣ-Μέρος Δεύτερο

O ΓΑΠανικός

Μέρος Δεύτερο

Η κατάσταση μέσα στο ΓΑΠανικό βρώμαγε από μίλια.. Το κρουαζιερόπλοιο δεν έλεγε να πάρει μπρος. Ο ΓΑΠ είχε δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεδομένου ότι δυσκολευόταν να εντοπίσει ακόμα και την τουαλέτα, οι πιθανότητες να βρει την μηχανή ήταν μηδαμινές!
Εν τέλει, χρειάστηκε να επιστρατευτούν πλοίαρχοι guru από τα πέρατα της οικουμένης, ψυχολόγοι, νευρολόγοι καθώς και το υπερσύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης για να σαλπάρει ο ΓΑΠανικός.

Το γεγονός χαροποίησε το πλήρωμα και στήθηκε ένα μικρό παρτάκι στο πιλοτήριο με μπελούγκα, πατέ και γαλλική σαμπάνια. Το κέφι άναψε, το πλοίο είχε μπει στον αυτόματο και διέσχιζε μαλλιοκούβαρα τους ωκεανούς.

Όλοι πήγαιναν πρίμα! Ο Αρχιπλοίαρχος βρήκε την ευκαιρία να ασχοληθεί με κάτι πραγματικά ουσιώδες και έβαλε να δει όσα επεισόδια της Πάττυ είχε χάσει με όλη αυτή την ανακατωσούρα. Ο Κάπταιν Μπένυ Σπάροου που ήταν εγωπαθής, εγωκεντρικός και ιντριγκαδόρος  προσπαθούσε να βρει τρόπο να παρασύρει το ΓΑΠ στην πλώρη και με συνοπτικές διαδικασίες να τονε φουντάρει στη θάλασσα. Στη συνέχεια θα έκανε τ όνειρό του πραγματικότητα: θα έδινε συνέντευξη στην Όλγα! Ο Κάπταιν Πάγκαλουκ από την άλλη πιο ανθρώπινος και καθημερινός πάσχιζε να γλύψει και τα τελευταία απομεινάρια του Μπελούγκα. Δεν του άρεσαν οι σπατάλες..

Όλη αυτή η κατάσταση θύμιζε συνεδρίαση ΠΑΣΟΚ-plus.. Το κάδρο που κρεμόταν καταμεσής του πιλοτηρίου και απεικόνιζε τον μεγάλο πλοίαρχο- αγωνιστή και ήρωα στη ναυμαχία της Σαλαμούρας Τσαρλς Πατσούλια, κόντευε να δακρύσει από τη σύγχυση και τον ο,τινανισμό  που επικρατούσε στην ομάδα των επικεφαλής..

Την ευχάριστη αυτή ατμόσφαιρα διατάραξε ένας υπόκωφος γδούπος και μερικά δισεκατομμύρια λίτρα παγωμένου θαλασσινού νερού που ο ΓΑΠ εξαρχής θεώρησε κομματάκι αφύσικο να βρίσκονται μέσα στο πιλοτήριο.. Σκέφτηκε να διατάξει τον Κάπταιν Πάγκαλουκ να πάρει την μάπα και ν αρχίσει να συγυρίζει αλλά οι κραυγές των επιβατών και η επικίνδυνη κλίση που είχε πάρει το κρουαζιερόπλοιο τον ανάγκασαν να επιδείξει σύνεση και να αναζητήσει τις σωσίβιες λέμβους. Κάπου είχε πάρει τ αυτί του ο καπετάνιος εγκαταλείπει τελευταίος το πλοίο αλλά αυτός δε θα το εγκατέλειπε! Θα επέστρεφε εν ευθέτω χρόνω, όταν θα χε περάσει η μπόρα!! Σε στιγμές κρίσης ήταν πολύ εφευρετικός: όπως τότε στις Κάννες που παίζοντας Ναυμαχία με την Άγκελα και διαπιστώνοντας ότι χάνει την παρτίδα κατά κράτος κατάπιε στα μουλωχτά μέσα στο WC ένα σωληνάριο οδοντόπαστα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο εφημερεύον..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής