ΘΟΔΩΡΑΣ & ΒΑΣΩ-ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ-ΕΝΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ..


Γνωρίζονταν απ’ τα μικράτα τους. Εκείνη αμόλυντη κορασίδα με μακριές μαύρες πλεξούδες και ανεπαίσθητο μουστακάκι κι εκείνος νεαρός δικηγόρος με δυναμική προσωπικότητα και όνειρα για μια καλύτερη Ελλάδα.

Η κλαδική του ΠΑΣΟΚ ήταν τόπος συνάντησης και πολιτικής ζύμωσης. Βλεπόντουσαν επί καθημερινής βάσεως και μια αγνή Πασοκική συντροφικότητα είχε αρχίσει να τους δένει. Εκείνο που ξαφνικά έκανε τα σωθικά του να σκιρτήσουν και ν’ ανακατευθούν γλυκά (εκτός από τη βραδινή χύτρα με τη φασουλάδα που σαβούριασε), ήταν το λάγνο, μυστηριώδες βλέμμα της που υποσχόταν πολλά.. Υπήρχαν βέβαια πολλοί κοπρίτες που τη γυρόφερναν αλλά εκείνη δεν είχε μυαλό για τέτοια. Αυτό έδινε ελπίδες στο Θόδωρα ότι μελλοντικά- που η γυναικεία φλόγα θ’ άναβε μέσα και κυρίως έξω της- κάτι πιο σοβαρό θα συνέβαινε συναμετάξυ τους..

Η αλήθεια είναι ότι και η Βάσω έτρεφε- στα μουλωχτά- πολλά συναισθήματα για τον γεροδεμένο νεαρό με το υποφαινόμενο στομάχι και το μέτωπο-αεροδρόμιο. Τη γοήτευε η μπάσα φωνή του που απέπνεε αντρίλα και το γεγονός ότι ήταν ζουζούνιιι. Παντού και πάντα, μέσα στα πάντα όλα!

Τα χρόνια περνούσαν. «Το κοριτσάκι με τα ψηφοδέλτια» έγινε «η Γυναικάρα με τα πράσινα» και «ο μικρός TουΜΠΑΚΑστής» έγινε «Ο Μονοπάχος» της ελληνικής πολιτικής ζωής. Μιλιούνια άντρηδες πέρασαν απ’ τη ζωή της Βάσως αλλά κανείς δεν μπορούσε να κερδίσει την καρδιά της, η οποία ήταν κρυφά δοσμένη στο Θόδωρα. Περίμενε καρτερικά μια κίνησή του που θα της έδινε την ευκαιρία να του δείξει τη φλόγα που σιγόκαιγε μέσα της.. Ο Θόδωρας από την άλλη σκιαζόταν.. Κι αν η Σοσιαλίστρια Καλλονή τον απέρριπτε;Άσε που είχε συλλάβει τον Αρχηγό να της πασπατεύει πατρικά τον πισινό σε ένα Υπουργικό..

Όταν όμως θες κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις! Μια παραμονή Χριστουγέννων τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους είχαν αδειάσει. Ο Θόδωρας είχε μπανίσει κάτι ξεχασμένα κουτιά με κουραμπιέδες στην κουζίνα του 3του ορόφου και τα λιμπίστηκε. Ήθελε να τα τσουρνέψει για το σπίτι χωρίς να τον πάρουν πρέφα τα υπόλοιπα λιγούρια. Εξ’ άλλου η βουλευτική αποζημίωση δεν τον έφτανε για περιττά έξοδα και πολυτέλειες. Σφύριζε λοιπόν ανέμελα για ξεκάρφωμα και καθυστέρησε ηθελημένα. Η Βάσω με τη γυναικεία της διαίσθηση πρόσεξε αυτή την καθυστέρηση και προφασιζόμενη ότι την έπιασε κόψιμο έμεινε στην Ιπποκράτους...

Ο ερωτισμός ήταν διάχυτος.. Οι 2 τους κοιτάχτηκαν στα μάτια και ήταν σαν να περίμεναν αυτή την μαγική στιγμή, σε όλη τους τη ζωή. Το δέντρο, τα λαμπάκια και κυρίως οι κουραμπιέδες συνέθεταν το τέλειο σκηνικό για την ολοκλήρωση του ειδυλλίου. Και εγένετο φως! Αλληλούια! Η μοναδική Ανάσταση  που έγινε Χριστουγεννιάτικα..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής