Ο Κασιδιάρης στον Dr. Χατζηρούφα


Ο Κασιδιάρης στον Dr. Χατζηρούφα

Ο Ερρίκος μπήκε φουριόζος, σχεδόν ασθμαίνοντας, στο γραφείο. Είχε ραντεβού και σίγουρα του ασθενούς θα του χαν φυτρώσει μούσια, περιμένοντάς τον. Είναι να μην μπλέξεις με εφορίες, εφοριακούς και δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή τη φορά όχι μόνο έμπλεξε αλλά είχε την «τύχη» να πέσει σε μια υπάλληλο, η οποία αφενός δεν μπορούσε να κουλαντρίσει το «ποντίκι», αφετέρου μίλαγε στο κινητό με μια Βαρβάρα προσφάτως «ατυχήσασα» και καταφανώς πλαντάζουσα στο κλάμα.

Ο Χατζηρούφας έκανε ένα αστραπιαίο πέρασμα από την τουαλέτα και ανακουφισμένος κατευθύνθηκε προς το γραφείο του. Περνώντας μπροστά από τη γραμματεία, η Κλαίρη είχε την ευγενή καλοσύνη να τον καλησπερίσει.
 • Καλησπέρα, κύριε Χατζηρούφα μας, είπε με σχεδόν φιλικό τόνο. Ο ασθενής σας- και καλά να ήταν, που δεν είναι- τόση ώρα που σας περιμένει, σίγουρα μια ψιλονευρωσούλα θα την έχει αποκτήσει!

 Ο Ερρίκος ξαφνιάστηκε, κοντοστάθηκε και κοίταξε την Κλαίρη. Η κτητική αντωνυμία «μας», με την οποία η Κλαίρη είχε συνοδεύσει το επίθετό του, ήταν τουλάχιστον ύποπτη. Η κακομούτσουνη γραμματέας δε χρώσταγε ποτέ καλό, σε κανέναν και για κανέναν λόγο! Τί σόι αβρότητες ήταν αυτές; Το πλέον σοκαριστικό εντούτοις, ήταν το γεγονός ότι η Κλαίρη, η οποία συναγωνιζόταν επάξια την Παπαρήγα σε κοκετοσύνη και στυλ, τούτη τη φορά έδειχνε αλλιώτικη. Λες κι είχε πάει για service στο συνεργείο! Το φρύδι- στέγαστρο το χε μαδήσει και ψιλοσουλουπώσει και ο Ερρίκος κόντεψε να πάθει ισχαιμικό όταν διεπίστωσε ότι φόραγε κοκκινάδι στα χείλη! Έλα Χριστέ και Παναγιά! Η Κλαίρη κραγιόν;;; Πιο λογικό θα του φαινόταν να είναι πρωτοκλασσάτο στέλεχος και ιδρυτικό μέλος της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», παρά να τη δει έτσι- στο ξεκούδουνο- με βαμμένα χείλη! Άσε η αμφίεση! Φούστα πάνω από το γόνατο, μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ και δε συμμαζεύεται! Αυτή, ακόμα και στο Χριστουγεννιάτικο Réveillon (στο οποίο η γυναίκα του- από καθαρή λύπηση- επέμενε να την καλούν κάθε χρόνο), ντυνόταν σαν μοναχή βγαλμένη από «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας»! Πλάκα θα χε να την είχε περιλάβει κανας Ψινάκης και να την «καμάρωναν» σε εκπομπή Ολικής Επαναφοράς και Αναδόμησης Εικόνας!
 • Στις ομορφιές σου Κλαίρη, της είπε προσπαθώντας να μη χασκογελάσει.
 • Βρίσκετε κύριε Χατζηρούφα; είπε εκείνη και ο Ερρίκος ήταν σίγουρος ότι η ξινή, πήρε ύφος ναζιάρικο.
 • Ασφαλώς! Σε ποιον τυχερό οφείλεται αυτή η εντυπωσιακή αλλαγή, ρώτησε και αυτή τη φορά, του ξέφυγε ένα σχεδόν ανεπαίσθητο γελάκι.

 Η Κλαίρη, του έδειξε με νόημα την πόρτα του γραφείου και είπε,
 • Η απάντηση βρίσκεται στο γραφείο σας. Μην μου το αφήσετε άλλο να περιμένει, το γλυκούλι μου! Είναι και λίγο ευέξαπτο κατά πως θα χετε, ενδεχομένως, ακούσει.

Ο Ερρίκος τα χε όλα δει, τα χε όλα ζήσει και τα χε όλα ακούσει! Η Κλαίρη ήταν καψούρα με τον Κασιδιάρη! Της γύρισε την πλάτη, κατευθύνθηκε προς το γραφείο και αναρωτήθηκε πόσο γινατομένος να ήταν ο Χρυσαυγίτης από την αργοπορία του.

Άνοιξε την πόρτα και «συνέλαβε» τον ασθενή να επεξεργάζεται τον συλλεκτικό, με εγχάρακτα σχέδια και φίλντισι, χαρτοκόπτη του! Θεός Φυλάξει! Τον είχε για οξύθυμο αλλά να το χε η μοίρα του να πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι- από χέρι ακροδεξιό- μέσα στο ίδιο του το γραφείο;;
 • Κύριε Κασιδιάρη, απολογούμαι ειλικρινώς για την απαράδεκτη αργοπορία μου! Ασφαλώς και η επίσκεψή σας αυτή, δε θα σας βαρύνει οικονομικώς, είπε και μέσα του παρακαλούσε το θεό να τον λυπηθεί και να τη γλιτώσει με κανά μπουγέλωμα. Ταυτόχρονα, βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα, για να το κόψει στην τρεχάλα αν δεχόταν επίθεση. Επρόκειτο για την πλέον ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης, τέτοιων καταστάσεων.
 • Ρε Χατζηρούφα αν σου χε κουβαληθεί κανας Τσιπραίος εδώ, θα τον έστηνες τόσες ώρες, είπε ο ασθενής με μάτι που γυάλιζε μοβόρικα αλλά αφήνοντας το χαρτοκόπτη στη θέση του.

Ο δόκτορας ξεφύσηξε, μακάρισε την τύχη του και απολογήθηκε εκ νέου.
 • Ό,τι και να πείτε έχετε δίκιο! Δυστυχώς, ένα λιποθυμικό επεισόδιο της πεθεράς μου, με ανάγκασε  να αργοπορήσω, ξεφούρνισε ένα ψέμα ίσαμε το χρέος της Ελλάδας, ο Ερρίκος.
 • Μα, η κυρα Κλαίρη έξω, μου πε ότι πήγες στην εφορία!
 • Αααα, δεν πρόλαβα να πάω ουτ’ εκεί! Τρεις ώρες προσπαθούσα να συνεφέρω την κακομοίρα τη γριούλα, δικαιολογήθηκε και σιχτίρισε τη γραμματέα και όλο της το σόι!
 • Καλά, καλά! Μην με νευριάζεις περισσότερο! Κάτσε κάτω να ξεκινήσουμε!
 • Κάθισα!! Είμαι στη διάθεσή σας! Να σας προσφέρω κάτι;
 • Άσε τα γλειψίματα τρελλογιατρέ!
 • Πείτε μου, σε τι μπορώ να φανώ χρήσιμος είπε ο Ερρίκος και αισθανόταν την καρδιά του να χτυπά δαιμονισμένα.
 • Θα ξέρεις ασφαλώς ότι από μικρός παρακολουθώ μαθήματα χορού. Αγαπώ ιδιαίτερα το Αργεντίνικο Τανγκό και λατρεύω το Τσα-Τσα και τη Ρούμπα! Δήλωσε καμαρωτά, στέλνοντας αδιάβαστο το Χατζηρούφα. Σε λίγο, θα του ξεφούρνιζε ότι είναι και μπαλαρίνα!
 • Ε, πώς; Ασφαλώς και το γνωρίζω, δαγκώθηκε ο γιατρός. Πώς συνδέεται όμως, αυτή σας η αγάπη, με το πρόβλημά σας;
 • Είσαι λίγου Γκάου γιατρέ; Είναι ερώτηση αυτή που μου κάνεις;
 • Δεν είναι; απόρησε ο γιατρός.
 • Δεν σε κόβω και για πολύ τσακμάκι Χατζηρούφα! Κολλάει τώρα, εγώ- ολάκερος νταής, να πηγαίνω σε σχολή χορού; Να ξημεροβραδιάζομαι στα Gene Kelly; Πώς θα εμπνεύσω το σεβασμό στα υπόλοιπα παλικάρια του κινήματος;
 • Εδώ που τα λέμε έχετε δίκιο. Ως επιστήμων όμως φρονώ, ότι ο χορός αποτελεί ένα ακίνδυνο μέσο εκτόνωσης της υπερβάλλουσας ενεργητικότητός σας. Κατά συνέπεια, το να τον αποφύγετε θα ήταν ολέθριο. Ακούστε την πρότασή μου: μην πηγαίνετε σε σχολή! Προτιμήστε τα ιδιαίτερα!
 • Κι αν ο δάσκαλος είναι κανα Συριζαιϊκό ρουφιανάκι και με ξεφωνίσει σ’ όλο το ντουνιά;
 • Καλά, εσάς σας σκιάζονται καν και καν! Πόσο θαρραλέος να είναι ένας χοροδιδάσκαλος, για να τα βάλει μ’ έναν τραμπούκο, εεε παλικάρι, σαν και του λόγου σας;
 • Ρε Χατζηρούφα, τελικά δεν είσαι και τόσο βλήμα όσο- εκ πρώτης όψεως- φαίνεσαι! Σε πάω!!!Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής