Η Θεωρία των 2 Μπάφων


Απ’ το Μαξίμου έβγαινε πυκνός καπνός. Στην εκλογή του Ποντίφικα τέτοιο ντουμάνι ούτε κατά διάνοια. Μια γριά που έτυχε να περνάει απ’ έξω θυμήθηκε τα τερτίπια της Γιάννας με τα πυροτεχνήματα στη Φιλοθέη και αν η πρωθυπουργική φρουρά δεν την είχε καθησυχάσει, θα είχε φωνάξει την πυροσβεστική!

Η αίθουσα συνεδριάσεων είχε κατακλυστεί από ομίχλη. Με δυσκολία διέκρινες τη σύνθεση της παρέας. Οι πιο εκλεκτοί, οι πιο «Ανοιξιάτικοι»! Οι πιο «πατριώτες» απ’ τους ρέστους! Πρώτο και καλύτερο το «Παιδί απ’ το Ντιρί»! Δίπλα του ο Φαήλος ο μουλαροκαβαλάρης, ο Μπουμπούκος, ο Μάκης και ο Χρύσανθος αλά μπρατσέτα με τον Μπαλτάκο!

Είχαν όλοι κάτσει γύρω απ΄τη ροτόντα και ο μπάφος έδινε κι έπαιρνε! Το «Παιδί απ’ το Ντιρί»- πάντα προνοητικό και μέσα στα γούστα- θέλησε να περιποιηθεί τους καλεσμένους. Ήταν όλοι τους σεκλετισμένοι. Οι κρυφές δημοσκοπήσεις έδειχναν τους λιγότερο σοβαρούς Ακροδεξιούς να έχουν πάρει τον ανήφορο και να τους απειλούν στη δεύτερη θέση και το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται! Πού να το πεις αυτό;; Σε ποιον να απευθυνθείς και ποιος να σε συμπονέσει;; Ο Γιώργης λοιπόν κέρασε την ομήγυρη από ένα τσιγαριλίκι. Χειρότερα το μυαλό τους αποκλείεται να λειτουργούσε! Το πολύ, πολύ να ευθυμούσαν λιγουλάκι και να έβαζαν και κανα τραγουδάκι της Μαριέττα Φαφούτη στο CD Player! Τη λάτρευε την Μαριέττα ο Γιώργης! Ειδικά εκείνη την μεγάλη επιτυχία της το «Kookoobadi» http://www.youtube.com/watch?v=GiQ7msDbNpw! Να τώρα! Σκέφτηκε «Kookoobadi» και τα πόδια του από μονάχα τους άρχισαν να χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού! Τον είχαν που τον είχαν του πεταματού οι υπόλοιποι! Αν έπαιρναν πρέφα ότι ήταν πρώτος στο χορό θα έχανε κάθε αξιοπιστία!
Η πόρτα άνοιξε και ο Αντώνης μπούκαρε. Ήταν να τονε κλαιν οι ρέγγες! Ύφος κακομοιριασμένο και κοστούμι ταλαίπωρο. Έκατσε στην κορυφή του τραπεζιού.


Αντώνης:
 •  Σας φώναξα εδώ για να βρούμε μια λύση. Φοβούμαι ότι το λάδι στο καντήλι μας σώνεται. Αυτός ο Τέντυ Μπόυς ο Τσίπρας προηγείται!

Άδωνις:
 • Μα τι λες Πρόεδρε;; Αφού οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν μπροστά! Ας μην μιζεριάζουμε!

Αντώνης:
 • Τι μπόχα ειν’ αυτή ρε συ Γιώργο;; Πάλι μπάφους πίνετε;; Πόσους έχεις κεράσει το χαϊβάνι μας από δω;;

Παιδί απ’ το Ντιρί:
 • Μόνο έναν Αντώνη. Έτσι για τη γεύση. Να σου φέρω και σένα έναν να χαλαρώσεις λίγο; Να! Θα φέρω κι από ένα δεύτερο στα παιδιά.

Αντώνης (ξεφυσώντας και αναστενάζοντας):
 • Μ’ αυτή τη συμφορά που με βρήκε, δε θα το αποφύγω… Φέρε κι ο Θεός βοηθός..

Μάκης:
 • Αλήθεια έχετε μιλήσει καθόλου τώρα τελευταία; Τι λέει;; Θα βάλει κανα χεράκι ν’ αυξηθούν τα ποσοστά μας;

Φαήλος:
 • Σ’ αυτές τις περιπτώσεις Μάκη μου δε χρειάζονται θεοι, αγιαστούρες και μανουάλια! Τσεκούρι και κούτα ασπρόμαυρης τηλεόρασης χρειάζεται!!

Αντώνης:
 • Αφήστε τις θεωρίες παιδιά! Πράξεις και λύσεις θέλω! Είμαι τόσο σεκλετισμένος που έτσι μου ρχεται να βγάλω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να καταργήσω τις εκλογές!

Άδωνις:
 • Τι είπες πρόεδρε;; Φοβερή ιδέα!! Ε παιδιά;; E;;; E;; Κι εγώ να είμαι ο Ισόβιος υπουργός!!

Οι υπόλοιποι τον κοίταξαν με περιφρόνια. Ο Φαήλος δεν κρατήθηκε και τονε φίλεψε μια μεγαλοπρεπέστατη μούντζα και ο Μάκης τον συμβούλευσε ν’ αφήσει τις μπούρδες και να κάτσει φρόνιμος!

Μπαλτάκος:
 • Με αυτήν την κατάσταση που επικρατεί εδώ μέσα δεν είναι να απορεί κανείς που μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει! Αντώνη, άκου να δεις τι θα κάνουμε. Η Χ.Α. αργά η γρήγορα θα την κάνει την μαλα@ία! Όταν αυτό συμβεί, μαζί μ’ αυτήν θα μας πάρει κι εμάς η μπάλα! Εμείς βέβαια θα νίψουμε τας χείρας μας αλλά ποιος θα μας πιστέψει;;

Χρύσανθος (χασκογελώντας! Οι 2 μπάφοι γαρ):
 • Ώπα ρε Τάκαρε! Το χω, το χω!!! Άσε με να το πω εγώ: θα καμωθούμε τους φασιστοκυνηγούς μεν, θα στοχοποιήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑίους κ όλο το αριστερό σκυλολόι δε!

Μπαλτάκος (ξεκαρδισμένος κι αυτός):
 • Είσαι ταλέντο ρε συ Χρύσανθε! Θα πούμε: Ασφαλώς και είναι εγκληματίες οι φασίστες! Να πεις ότι εμείς δε σας τα λέγαμε από παλιά;; Αφού μας έκλεβαν τις ψήφους τα καθάρματα! Και οι αριστεροί όμως καλά κουμάσια είναι! Ποιος έχει κάψει την Αθήνα τόσες φορές;

Παιδί απ’ το Ντιρι:
 • Ποιός;

Ο Φαήλος του σκασε μια φάπα και στη συνέχεια τοποθετήθηκε:
 • Ο Τσίπρας ρε χαζοβιόλη δεν έβαλε αυτοπροσώπως στουπί στη σουβλακερί του Άδωνι;; Πάλι τα ίδια θα λέμε;;

Άδωνις (εκνευρισμένος αλλά ξεκαρδισμένος στο γέλιο)
 • Ε όχι και σουβλακερί! Βιβλία με την οκά πουλάμε!

Φαήλος:
 • Νταξ ρε παιδί μου! Πες το κι έτσι! Απλά μ’ έπιασε μια λιγούρα και μπερδεύτηκα!

Αντώνης:
 • Κόψτε τις μαλα@ιες γαμ@ το κεφάλι μου γαμ@! Μόνο ο Χρύσανθος και ο Τάκης έχουν τα μυαλά τους εδώ! Πείτε καμμιά ιδέα! Πώς στο γεροδιάολο να την ονομάσουμε αυτή τη θεωρία;; Και ανοίχτε κανα παράθυρο να φύγει το ντουμάνι!

Άδωνις (σχεδόν χορεύοντας):
 • Προεδρούλη μου, άκου ιδεάρα! Αφού είμαστε όλοι εδώ μαζεμένοι κι έχουμε πιει ήδη δυο μπάφους- εδώ να σημειώσω ότι είναι γενόσημοι- γιατί να μην την ονομάσουμε «Θεωρία των 2 Μπάφων»;;

Αντώνης (εντυπωσιασμένος και τελών επίσης εν ευθυμία):
 • Μωρέ μπράβο!! Πώς το σκέφτηκες εσύ αυτό;; «ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΜΠΑΦΩΝ» λοιπόν!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άδωνις: Κυριααααααααααά, ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ με πείραξε!!

TEST: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΣ ΕΙΣΑΙ;;;

Ματθαίος ΠαπαΠήδας ο Εκδικητής